Galleri sentralt i Oslo

 

Galleri Artifix har to gallerier i Oslo, på Sagene og St.Hanshaugen. Vi baserer oss hovedsaklig på grafikk fra norske kunstnere og under kan du se våre faste kunstere.  Vi har til enhver tid veggene fulle av innrammet kunst, men har også en del grafikk  liggende i skuffer så spør oss gjerne om det er noe spesifikt du leter etter.

Vårt galleri har kunstmalerier fra anerkjente norske kunstnere:

Kunstnerne vi stiller ut har alle utstillinger over hele Norge og har flere kjente kunstverk på sitt rennomé. Vi er svært stolte av å presentere deres verker.

Vårt formål som galleri er å presentere kunstmalerier med forskjellige uttrykk og budskap. Vi er kjent for å være et allsidig galleri som har mange stilarter og som appellerer til de fleste kunstelskere.

Som formidler av kunst og grafikk tilbyr vi også innramming av våre kunstverk som stilles ut.

Du finner våre gallerier sentralt i Oslo, besøk oss og ta en titt på våre kunstutstillinger! Ta kontakt her eller ring oss på 21060266

Gro Mukta Holter

Gro Mukta Holter

Født 1976, bor og arbeider i Oslo

Gro Mukta Holter er en allsidig kunstner som arbeider innenfor maleri, grafikk, tegning, tekstil og installasjoner.
Tematikken i hennes arbeider er ofte relatert til biologi, identitet, hukommelse og minner.
Hun følger en figurativ og håndverksmessig tradisjon, men bildene kan også være nonfigurative.

Utdanning for Gro Mukta Holter:
2002-2004 Hovedfagskandidat/Master Kunsthøgskolen i Oslo
1998-2002 Diplomeksamen, SHKS
1998-1997 Artium, NKS allmenne, øk. adm. fag
1994-96 Strykejernet Tegne og Maleskole

 

Runi Langum

Runi Langum

Født 1958 i Drammen. Bosatt i Berger

Kjernen i kunsten min er konsultasjoner mellom mennesker. Jeg henter mye fra dans, spesielt samtidsdans med en blanding av regi, lys, bevegelse og musikk. Dans er et ordløst og internasjonalt språk, akkurat som kroppsspråket vårt. 

Utdanning for Runi Langum:
Kunstakadamiet i Trondheim 78-83
Ecole Nationale Superieure de Beaux Arts 83-86
Runi Langum er en svært aktiv kunstner og har hatt mange separat og kollektivutstillinger i hele Norge. 

 

Våre verksteder

Gunn Vottestad

Født 1949 i Vesterålen

Gunn Vottestad har  vokst opp i et slikt hus hun bruker i motivene sine, nærmere bestemt i Myre på Vesterålen.  I 2001 begynte Vottestad å male motivene hun kjærlig omtaler som "husan mine". Hus fra Nord-Norge er nettopp kjernen i Vottestads produksjon, og bildene viser ofte sjelfulle hus knyttet til barndommen fra Vesterålen. Hun fanger også det spesielle lyset i Nord-Norge:

Utdanning
2000    2006    Medlem av Norsk Forening for utøvende Kunstnere (NFUK)
1997    1998    Oslo Tegne og Maleskole
1995    1997    Folkeuniversitetet i Oslo, linje for tegning og maling
1993    1995    Kurs i tegning og maling, Volkshochschule Stuttgart. Elev hos Hans Köhler

Anne Kristin Hagesæther kunstner

Anne Kristin Hagesæther

Anne Kristin Hagesæther er født i Bergen i 1968.

Hun har en Bachelor of Arts fra Norfolk Institute of Art and Design og en Master of Arts i illustrasjon fra University of Brighton. Som illustratør har Anne Kristin vunnet en rekke priser, nå arbeider hun utelukkende med grafikk og maleri i sitt atelier i Bærum.

Hun har hatt en rekke separatutstillinger over hele Norge. Mange av Anne Kristins arbeider kan leses metaforisk; som talende bilder på den kunstneriske prosessen. Hun jobber i grenselandet mellom det realistiske og det abstrakte, med referanser til personlige erfaringer.

 

Bjørn Thorbjørnsen

Født i 1959. Bosatt i Oslo

Bjørn Thorbjørnsen er utdannet prest, og jobbet blant annet som kapellan i Riis Kirke. Etter hvert føltes den kristne dogmatikken som en tvangstrøye, og han beskriver det selv som en oppvåkning. Prestegjerningen ble mindre og mindre i hans liv, og de mentale rommene for trange

Ex prest. Lektor. Forfatter.
Kurs og foredragsholder.
Elev hos Jan V. Sæther (Oslo)
Elev hos Pep Trujillo (Barcelona)
Ateliè og utstillingslokale i Oslo.
Ateliè på Talibon (Fillipinene)

Kristian Finborud

Kristian Finborud

Født 1964 i Porsgrunn. Bosatt i Voss

Finborud veksler mellom to ulike uttrykk i bildene sine. Humoristiske bilder og stemningsfulle landskapsmotiver. Selv opplever han vekselbruket mellom de to formene som fruktbart. De humoristiske bildene springer ut av en klar idé eller et ønske om å fortelle noe, mens landskapsbildene er mer abstrakte og vektlegger rent billedmessige aspekter: 

Utdannelse:
Skien tegne og maleskole 82-83
Statens høgskole for kunsthåndverk og design 83-88
Diplom 1988
Hatt utstillinger over hele Norge

Tor Rafael Raael

Tor Rafael Raael

Født 1963 i Drammen

Tor Rafael Raael  er stort sett selvlært både i tegning, maling og keramikk. Allerede fra barnsben av så man en skaperglede utenom det vanlige og i ungdomsårene, en tid da mange legger skapende virksomhet på hyllen, fortsatte Raael med å bygge opp sin personlige fantasiverden inn i voksen alder.

Da han traff den bulgarske kunstneren Stojan Minev, som var utdannet i klassisk tegning og maling, ble Raael hans elev i nesten tre år. Hovedvekten av undervisningen ble lagt på anatomi og generell maleteknikk. Samtalene med Stojan Minev var også med på å rendyrke Raaels malestil både teknisk og innholdsmessig.

 

Emil Johnson Ellefsen

Emil Johnson Ellefsen

Født 1989. Bosatt i Oslo

 Emil Johnson Ellefsen er en Oslo-basert illustratør og tegner som jobber møysommelig med detaljrike og personlighetssterke motiver både fra virkeligheten og fantasien. Motivene er alt fra humoristiske til mer alvorlige, både konkrete og abstrakte, men de nøstes alle opp i Emils personlige uttrykk.

Utdanning:
Strykejernet Kunstskole: 2009-2011

Kingston University, illustrasjon: 2013-2015

Ronny Bank

Ronny Bank

Født 1971 i Larvik. Bosatt i Drammen

 

Torbjørn Endrerud

Torbjørn Endrerud

Født 1955. Født og oppvokst i Oslo.

Torbjørn Endrerud, som benytter artistnavnet tendart, er født og oppvokst i Oslo. Han har interesse for tegning og design og har i voksen alder utviklet dette til også å omfatte malerkunsten. Som billedkunstner maler tendart med akryl og uttrykker seg i en moderne og spennende stil innenfor popart. tendart’s arbeider er spennende med kunstnerens gjenkjennelige strek og utstrakt bruk av farger. Hans grafiske arbeider er med på å nå ut til et større publikum og øker i populæritet.

 

 

Eldar Parr

Eldar Parr

Født. 2 mai 1963 i Hellesylt. Bosatt i Oslo

Eldar Parr er kalt både en "modernist i fåreklær" og en romantisk surrealist. Han har tidligere hatt tilknytning til "Nerdrum-skolen", men har beveget seg vekk fra både det barokke, mørke og det romantiske, mot et lettere formspråk hvor bildene fremstår med mer lys, luft og klarhet. Selv ser han seg på seg selv som en slags minimalist. 

Utdannelse:
Hospitert ved Statens Håndverk- og Kunstindustriskole 1988-91
I lære hos maler og billedhugger Oddmund Raudberget 1991-92.
Eget studio i Oslo med tilknytning Nerdrum-skolen 1993-94.

Marianne Gudem - Hjemme

Marianne Gudem

Født 1969 i Tønsberg, bosatt på Tjøme

Det som kjennetegner bildene, er mine strekfigurer i utfoldelse. Jeg henter inspirasjon fra alle livets kontraster. Temaer som opptar meg er havet som jeg er oppvokst ved, blomster som jeg liker å pusle med, mennesker, spesielt de små, dans, musikk, familien og kjærligheten. Mitt ønske er å gi håp og glede med bildene mine, men også gi rom for en god latter.

Autodiakt
Eget verksted siden 1998
Åpnet Galleri Gudem på hvasser i 2001